Ξεκίνησε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Αθλητισμού με την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Kouros»

Το «όραμα» του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την πλήρη ψηφιοποίηση του ελληνικού Αθλητισμού, υλοποιήθηκε με την παρουσίαση του «eouros», της πρώτης ολοκληρωμένης ψηφιακής παρέμβασης στον χώρο του ελληνικού Αθλητισμού.

Με την αποτύπωση πλήθος δεδομένων και μετρήσιμων μεγεθών, για κάθε πτυχή του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, το «eKouros» θα αποτελέσει, βάσει των συγκρίσιμων μοντέλων, χρήσιμο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού και χάραξης πολιτικών για την αθλητική ηγεσία (ενδυνάμωση περιοχών που υπολείπονται σε μεγέθη αθλητικής δραστηριότητας, ανάπτυξη υποδομών κλπ).

Παράλληλα, θα διευκολύνει τους αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία, Αθλητικό Δυναμικό, Προπονητές) και τους απλούς πολίτες, που θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία για τον αθλητισμό στην περιοχή τους.

Η ολοκλήρωση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, με την αποτύπωση του συνόλου των στοιχείων, που θα είναι ελεύθερα και δωρεάν προσβάσιμασε όλους, περιλαμβάνει επτά άξονες:

  • Στρατηγική Ανάπτυξη Δεδομένων
  • Ασφαλείς Αθλητικές Εγκαταστάσεις,
  • Υπηρεσίες στον πολίτη – «MyKouros App»
  • Μείωση ∆ιοικητικού Βάρους για τα Σωματεία, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες
  • Επαγγελματικός Αθλητισμός και Επιτροπές
  • Οργάνωση και ∆ιαφάνεια στη ∆ιαχείριση των Πόρων
  • Χρηστή ∆ιακυβέρνηση

«Το e-Kouros, στην τελική του μορφή, θα είναι η «Εργάνη» του Αθλητισμού»,όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Βρούτσης στην ομιλία του, κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας, στην κατάμεστη από αθλητικούς φορείς, αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ και επισήμανε:

 

«Μέσα από ένα πλέγμα χρηστικών ψηφιακών εργαλείων, ο πολίτης θα έχει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων του Αθλητισμού (ομοσπονδίες, σωματεία, αθλητές, προπονητές), ενώ θα μειωθεί η γραφειοκρατία, με την απλοποίηση των διαδικασιών πιστοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών φορέων και εγκαταστάσεων.

Οι στόχοι που εξυπηρετούνται είναι η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση στη λειτουργία ολόκληρου του αθλητικού οικοσυστήματος.

Η καινοτομία της παρουσίασης της 1ης Έκθεσης του eKouros, είναι η αποτύπωση ενός εντυπωσιακού διαδραστικού χάρτη, όπου θα μπορείτε περιηγούμενοι να εντοπίζετε κάθε στατιστικό στοιχείο για τα αθλήματα που σας ενδιαφέρουν.

Ταυτόχρονα, γονείς, αθλητές και πολίτες, μέσω του διαδραστικού χάρτη μπορούν να αναζητούν εύκολα τα πιστοποιημένα αθλητικά σωματεία που βρίσκονται στον Δήμο τους, για τα αθλήματα που ενδιαφέρονται, μαζί με τους αδειοδοτημένους προπονητές τους!

Για όλους αυτούς τους λόγους, τολμώ να πω ότι η 21η Μαρτίου 2024, ημέρα παρουσίασης της 1ηςΈκθεσης του «eKouros», είναι μια μέρα ιστορική για τον Ελληνικό Αθλητισμό».

  • Το e-book της 1ης Έκθεσης του «eKouros», καθώς και τον διαδραστικό χάρτη, μπορείτε να βρείτε στη νέα ιστοσελίδα του Υπουργείου Αθλητισμού https://minsports.gov.gr/e-kouros/

Ειδικότερα, η 1η Έκθεση καταγράφει αναλυτικά δεδομένα για:

  • Τα Αθλητικά Σωματεία (ανά Ομοσπονδία και Περιφέρεια)
  • Το Αθλητικό δυναμικό Αγωνιστικού Αθλητισμού (για κάθε άθλημα, ανά Ομοσπονδία, Περιφέρεια, ηλικία και φύλο)
  • Τον Αθλητισμό Ατόμων με Αναπηρία (δυναμικό και σωματεία ανά Ομοσπονδία, Περιφέρεια, ηλικία και φύλο)
  • Τους Προπονητές Αγωνιστικού Αθλητισμού (το πλήθος των αδειοδοτηµένων προπονητών ανά Οµοσπονδία/άθληµα και κατηγορία άδειας)
  • Τον ΕΟΚΑΝ (απολογισμό δράσης του 2023)
  • Τα ελληνικά Ολυμπιακά Μετάλλια (από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896 έως σήμερα).

Τα σημαντικότερα ευρήματα της 1ης Έκθεσης του «eKouros»:

  • Στην Ελλάδα, σήμερα, δραστηριοποιούνται 63Ομοσπονδίες, µε 6.533 σωματεία, σε 102 αθλήματα, µε 13.497 προπονητές και 412. 329 αθλητές.
  • Η Αττική είναι η περιφέρεια µε το μεγαλύτερο ποσοστό αθλητικού δυναμικού (34,6%) και η Δυτική Μακεδονία µε το μικρότερο ποσοστό (2,1%), ενώ την ίδια στιγμή η περιφέρεια µε μεγαλύτερο ποσοστό αθλητικού δυναμικού ανά πληθυσμό είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων µε 4,59%!
  • Το ποσοστό των αθλητριών µε δελτίο στα πιστοποιημένα σωματεία είναι κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό των ανδρών, 26,4%έναντι 73,6% αντίστοιχα.
  • Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διαθέτει τα περισσότερα σωματεία και το μεγαλύτερο ποσοστό (32%) αθλητικού δυναμικού µε 131.989 αθλητές.
  • Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, µε ποσοστά 40,2%και 20,3% είναι τα αθλήματα που προτιμούν οι άνδρες, ενώ το βόλεϊ µε 19,1%είναι το ελκυστικότερο άθλημα για τις γυναίκες.
  • Τα αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα που καλλιεργούν αγωνίσματα για Αθλητές και Αθλήτριες µε αναπηρία είναι 80. Με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, σχεδόν τα μισά, να βρίσκονται στην Αττική.
  • Μόνο το 15% των σωματείων της χώρας καλλιεργεί περισσότερα του ενός αθλήματα.
  • Η αλυσίδα της αθλητικής ενασχόλησης διαταράσσεται στις ηλικίες 16-18 ετών, δηλαδή όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο Λύκειο, ενόψει της εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Το «e-Κouros» θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα δεδομένα για τον Αθλητισμό, όπως με την καταγραφή του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων ανά περιοχή και ανά άθλημα, καθώς και των στοιχείων για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, του Σχολικού και Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, του Αθλητικού Εθελοντισμού και των πιστοποιημένων ιδιωτικών γυμναστηρίων.

 

H συνοπτική παρουσίαση του «e-Kouros»: ekouros_presentation20_3_2024.pdf (gga.gov.gr)

Oλόκληρη η Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση: ΟΜΙΛΙΑ_ΒΡΟΥΤΣΗΣ_ΚΟΥΡΟΣ.docx (live.com)

Διασυλλογικός αγώνας “ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ 2024”

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές με δελτίο της Εθνικής Αρχής εν ισχύ.
Δικαίωμα συμμετοχής στην κλάση ILCA 4 έχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 2007 και μετά.
Δικαίωμα δήλωσης σύμφωνα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΙΟ θα έχουν οι προπονητές που διαθέτουν, σύμφωνα με τον νόμο 4809/2021, έγκυρη ταυτότητα προπονητή ιστιοπλοΐας από τον Π.Α.Σ.Π.Ι.

Η δήλωση συμμετοχής, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε ο Αρ. Μητρώου ΕΙΟ του αθλητή/αθλήτριας, μαζί με τα απαραίτητα συνημμένα (ασφαλιστήρια σκαφών, ασφαλιστήριο φουσκωτού, ταυτότητα προπονητή, άδεια χειριστή ταχυπλόου, αντίγραφο της έγκρισης ατοµικής διαφήµισης και έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή του νόμιμου κηδεμόνα για έγκριση συμμετοχής των αθλητών και των αθλητριών ηλικίας κάτω των 18), πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά στο mail της γραμματείας, info@iop.gr μέχρι τις 18:00 την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024.

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις (3) πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, αν σε αυτήν αγωνίστηκαν τουλάχιστον 4 σκάφη. 
Οι κατηγορίες επάθλων είναι:
• ILCA 7 (Ανδρών)
• ILCA 6 (Ανδρών – Γυναικών)
• ILCA 4 U18 (Εφήβων – Νεανίδων) / U16 (Αγοριών – Κοριτσιών)
• 420 (Αvδρών – Γυναικών) / U17 (Αγοριών – Κοριτσιών)

Κατεβάστε την προκήρυξη εδώ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 49er με Καγιαλή / Ορφανό η Ελλάδα

Οι ιστιοδρομίες ξεκινούν σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου, με 16 προγραμματισμένες και τον τελικό αγώνα των μεταλλίων να διεξάγεται στις 10 Μαρτίου.

Το Lanzarote θεωρείται πλέον κορυφαίος ιστιοπλοϊκός προορισμός για την προετοιμασία των αθλητών, ενώ οι περισσότερες χώρες χρησιμοποιούν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ως μέρος της διαδικασίας για τους αθλητές που θα λάβουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι άνεμοι που επικρατούν στο Lanzarote είναι ισχυροί έως θυελλώδης με πολύ μεγάλα κύματα λόγω του Ατλαντικού Ωκεανού με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς ιστιοπλοϊκούς στίβους στον κόσμο.

470 World Championship 2024

Μέσα από δύσκολες συνθήκες και ατυχίες για τους αθλητές μας (Αριάδνη / Οδυσσέα Σπανάκη και Μελίνα Παππά / Νικόλα Γιωτόπουλο), τελείωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 που διεξήχθει από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Μετά από 11 ιστιοδρομίες η τριάδα του βάθρου είχε ως εξής:
Χρυσό μετάλλιο, Jordi XAMMAR / Nora BRUGMAN (ESP)
Ασημένιο μετάλλιο, Vita HEATHCOTE / Chris GRUBE (GBR)
Χάλκινο μετάλλιο, Keiju OKADA / Miho YOSHIOKA (JPN)

Στον Χρυσό στόλο και την 24η θέση κατέκτησαν οι Αριάδνη Σπανάκη (OLY) / Οδυσσέας Σπανάκης.
Επίσης πολύ καλή εμφάνιση και οι Μελίνα Παππά / Νικόλας Γιωτόπουλος οι οποίοι κατέκτησαν την 37η θέση.

Δείτε εδώ τα επίσημα αποτελέσματα.

Επόμενη ευκαιρία για τη κατάκτηση ενός εισητηρίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες “last change” είναι στο Semaine Olympique Française στο Hyères της Γαλλίας 20-27 Απριλίου 2024. Στον συγκεκριμένο αγώνα “last change” θα δοθούν 4 ακόμα χρυσά εισητήρια για τους Ολυμπιακούς κάτι που αποτελεί στόχο για την Ελλάδα και τον όμιλό μας.

Photo: © Bernardí BIBILONI / Int. 470 Class

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Παρισταμένων των κ.κ. Συμβούλων και κατά συνέπεια απαρτία αυτού, το Διοικητικό
Συμβούλιο συζήτησε και αποφάσισε:

Θέμα: ‘ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ’
Ο Πρόεδρος Παπαδημητρίου Ιωάννης, κάλεσε όλα τα μέλη όπως προχωρήσουν στην εκλογή και τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ορίζει το καταστατικό σύμφωνα με το άρθρο 33.1.
Έπειτα από μυστική ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία, αναδείχτηκαν για τα πιο
κάτω αξιώματα:
Για τη θέση του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ: Σκορδίλης Εμμανουήλ
Για τη θέση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: Πάσχος Σπυρίδων
Για τη θέση του ΤΑΜΙΑ: Μιχαλόπουλος Ανδρέας – Νικόλαος

Έπειτα από μυστική ψηφοφορία και σχετική πλειοψηφία, αναδείχτηκαν για τα πιο
κάτω αξιώματα:
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νικολάου – Παλαιού Μαρία
ΕΦΟΡΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ: Μπελέγρης Μιχάλης
ΕΦΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Χαμαριάς Ηλίας
ΕΦΟΡΟΣ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ: Θεοδοσίου Γαβριήλ (Άκης)
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: Σπανάκης Νικόλαος
ΜΕΛΟΣ: Δέτσης Νικόλαος
ΜΕΛΟΣ: Γιαννούλης Γρηγόριος

Επανεκλογή για 7 θητεία του Πρόεδρου Γιάννη Παπαδημητρίου

Στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν εχθές ημέρα Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00 στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο νυν Πρόεδρος του ομίλου, Γιάννης Παπαδημητρίου, όπου συνεχίζει μετά από 12 χρόνια για 7 συνεχόμενη θητεία ως κυβερνήτης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς.

“Σας ευχαριστώ όλες κι όλους για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την πίστη και την επιμονή στον κοινό μας σκοπό για την διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας. Έχουμε γίνει πλέον μετά από τόσα χρόνια, μια μεγάλη οικογένεια κι έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε δεσμούς ισχυρούς με γερά θεμέλια.
Όλοι Μαζί, λοιπόν, από αύριο για τον όμιλο μας, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και σταθερότητας”.

Γιάννης Παπαδημητρίου, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αγώνας “Χειμερινό Κύπελλο 2024”

O Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, διοργανώνει OPEN Πανελλήνιο Διασυλλογικό αγώνα για σκάφη optimist με την επωνυμία «Χειμερινό Κύπελλο 2024».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
OPTIMIST Αγοριών – Κοριτσιών / U16 (γεννημένοι έως και το 2011)
Παίδες – Κορασίδες / U13 (γεννημένοι από το 2012 έως και το 2013)
ΠαμπαίδεςΠαγκορασίδες / U11 (γεννημένοι από το 2014 και μετά)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές κάτοχοι έγκυρου δελτίου της Ε.Ι.Ο γεννηθέντες από το 2009 και μετά.
Δικαίωμα δήλωσης σύμφωνα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΙΟ θα έχουν οι προπονητές που διαθέτουν, σύμφωνα με 4809/2021, έγκυρη ταυτότητα προπονητή ιστιοπλοΐας από τον Π.Α.Σ.Π.Ι.

Η δήλωση πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά στο mail της γραμματείας, info@iop.gr μέχρι τις 18:00 την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024.

Οι οδηγίες πλου θα διατίθενται στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα με την επωνυμία του αγώνα.

Κατεβάστε την προκήρυξη εδώ

 

 

Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, με απόφασή του στην υπ΄αριθ. 2169 συνεδρίασή του στις 20-01-2024 και σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Καταστατικού (όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει) και την κείμενη νομοθεσία, συγκαλεί Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, στις 4 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Κυριακή και ώρα 07:00 π.μ. στο Εντευκτήριo του, στο Μικρολίμανο.

Σε περίπτωση μη επίτευξής της, κατά το νόμο και το καταστατικό απαιτουμένης απαρτίας (1/2 συν ένα των εχόντων δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου μελών) η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης στις 4 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση εδώ

Λάμψη Αστέρων στην βραδιά του Ελληνικού Αθλητισμού της EΟΕ

Γεμάτη από τη λάμψη των αστεριών του ελληνικού αθλητισμού αλλά και από αισιοδοξία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ήταν η εκδήλωση των Τιμητικών Βραβεύσεων που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην εκδήλωση που μετέδωσαν ζωντανά τα τηλεοπτικά κανάλια της Novasports βραβεύτηκαν συνολικά 72 αθλητές και αθλήτριες και συγκεκριμένα όσοι κατέκτησαν το 2023 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, όσοι προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και όσοι πήραν μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» και στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε στο χαιρετισμό του:
«Έχουμε πλέον μία, όχι μόνο υψηλού επιπέδου αλλά και μεγάλη ομάδα για το Παρίσι!
Το πόλο και ο υγρός στίβος έχουν ενισχύσει σημαντικά την αποστολή που, ελπίζω και πιστεύω ότι θα διευρυνθεί με την ίδια ποιότητα και την ίδια ζέση για διάκριση από πλευράς των αθλητών. Είναι ευλογία να συμμετέχεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα όνειρο. Και εύχομαι αυτό το όνειρο να το ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Αγαπητοί αθλητές μας. Είστε σπουδαίοι για την προσπάθεια που καταβάλλετε σε πραγματικά δύσκολες, αντίξοες συνθήκες. Αγαπητέ Υπουργέ, έχετε ήδη αναγνωρίσει τα προβλήματα και έχετε πετύχει το πρώτο μεγάλο βήμα, που είναι η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο χρόνος όμως κυλά αδυσώπητος και οι εργασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Είμαι βέβαιος ότι αποτελεί προτεραιότητα στον προγραμματισμό σας.

Πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε συνθήκες προετοιμασίας που να ανταποκρίνονται στο ταλέντο, στην προσπάθεια αλλά και στις μεγάλες δυνατότητες των Ελλήνων αθλητών. Τους το οφείλουμε.»

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, o Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, οι πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί Φάνη Πετραλιά και Γιώργος Λιάνης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και προσωπικότητες από τον αθλητικό χώρο.


Ξεχωριστή στιγμή ήταν η βράβευση της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η προπονήτρια της ομάδας Αλεξίας Καμμένου δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη μεγάλη τιμή. Όλα τα κορίτσια έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και τελικά καταφέραμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παράλληλα κατακτήσαμε και το χάλκινο μετάλλιο στην Ευρώπη.»

Οι 72 αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν ανά άθλημα:
Στίβος: Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Νίκος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Αντωνάτος, Γιάννης Γκάρτσιος , Ιουλιάννα Ρούσου, Μαρία Ραφαηλίδου, Βλαδίμηρος Ανδρεάδης, Πασχάλης Γεννίκης, Παύλος Κριαράς, Εβίνα Παναγιώτου, Μαρία Ραφαηλίδου, Νίκος Σιδηρένιος

Σκοποβολή: Αννα Κορακάκη, Μάκης, Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης, Νίκος Μαυρομμάτης, Εμμανουέλα Κατζουράκη, Χριστίνα Μόσχη

Κωπηλασία: Στέφανος Ντούσκος, Πέτρος Γκαϊδατζής, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Ζωή Φίτσιου, Δήμητρα – Ελένη Κοντού,

Ξιφασκία: Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου

Γυμναστική: Λευτέρης Πετρούνιας, Σεραφείμ Εμινίδης

Κολύμβηση: Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Στέργιος Μπίλας, Απόστολος Σίσκος, Αννα Ντουντουνάκη, Δέσποινα Πυρίλη, Βαγγέλης Ντούμας

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Σοφία Μαλκογεώργου, Ευαγγελία Πλατανιώτη

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών

Πάλη: Μαρία Πρεβολαράκη, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ποδηλασία: Γιώργος Μπούγλας

Τάεκβοντο: Αποστόλος Τεληκωστόγλου, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος

Ιππασία: Ιόλη Μυτιληναίου

Χιονοδρομία: Αλέξανδρος Γκιννής

Καράτε: Στέφανος Ξένος, Διονύσης Ξένος, Γιώργος Τζάνος, Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης, Τζωρτζίνα Ξένου, Κέλλυ Κυδωνάκη, Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου,

Κick Boxing: Γιώργος Τσαμποδήμος Λεοβάρης, Σεμέλη Ζαρμακούπη

Μuaythai: Κυριάκος Μπακιρτζής

Επίσης βραβεύτηκαν από τη NOVA ως πρότυπο αθλητικής και οικογενειακής συνέπειας και προσήλωσης, o Λευτέρης Πετρούνας και η Βασιλική Μιλλούση που παρέλαβαν το βραβείο μαζί με τα παιδιά τους, από τη C.E.O. της ΝOVA MEDIA, Κική Σιλβεστριάδου.

Τέλος, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τιμήθηκε και ο αθλητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλλίνικος Κρεάνγκα καθώς μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας βρήκε το χρόνο σε ηλικία 50 ετών να πάρει το πτυχίο του στα ΤΕΦΑΑ αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα.

Αγιασμός των Υδάτων, Βραβεύσεις κορυφαίων αθλητών και κοπή πίτας

Με λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων στην μοναδική ναυταθλητική μαρίνα της χώρα το Μικρολίμανο, εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας.

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ κ. Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:
“Το φως της πίστης, η ελπίδα και η αισιοδοξία, ας είναι οι καθοδηγητές μας σε έναν ακόμα δημιουργικό δρόμο της προόδου, για τον όμιλο και τις οικογένειές μας.
Εύχομαι σε εσάς, καλή φώτιση με δύναμη και υγεία. Χρόνια πολλά σε όλους!”

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Υπουργός Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς τ.Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Ολυμπιονίκης Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος επιτροπής Marketing Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Νίκος Ιατρού, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, εκπρόσωποι των: Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωνσταντίνος Φλέγκας, Κέντρου Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Μαυρουδάκης ΠΝ, του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Αντιπλοίαρχος (Ε) Δημήτριος Σουβαλτζής ΠΝ, του Αρχηγού ΛΣ – ΕΛ. ΑΚΤ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ε. Πετρόπουλος, η Πρόεδρος του ΟΑΚΑ κα. Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο, ο Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ηλίας Κλάππας και πολλοί άλλοι Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι σωματείων, φορέων, πολιτείας και σωμάτων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, δεν κατάφεραν να παρευρεθούν και απέστειλαν χαιρετισμούς στον όμιλο και τους αθλητές που διακρίθηκαν.

Μετά το πέρας του καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Κορυφαίοι Αθλητές” και η κοπή πίτας μελών, αθλητών και φίλων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δήμος Μπουλούκος και την υποστήριξε το Humanity Greece, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Aναλυτικά οι βραβεύσεις:
Κατηγορία OPTIMIST
> Κολοκοτρώνης Παρασκευάς (Πάρης)
ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Optimist U16)
> Δέτσης Οδυσσέας
ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Optimist U13 Αγοριών
> Αγγελόπουλος Άγις – Χρήστος
ΑΡΓΥΡΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Optimist U13 Αγοριών
> Πέππα Μαρία
ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Optimist U13 Κοριτσιών

Κατηγορία ΙLCA
Βουγιούκας Nικόλας
ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ILCA4



Κατηγορία 420
> Κερκέζου Ιακωβίνα / Γιαννούλη Δανάη

ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο Γενικής, 
ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο Γυναικών & ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο Νέων Γυναικών στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420 
ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο U19 Γυναικών στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420
ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο Γυναικών στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420
ΧΑΛΚΙΝΟ Γυναικών στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420 νέων
> Μπήτρος Δημήτρης / Σουλιώτη Κλειώ

ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο Μεικτό Νέων, ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο Μεικτό, ΑΡΓΥΡΟ Μετάλλιο Ανδρών, ΑΡΓΥΡΟ Μετάλλιο Νέων Ανδρών, ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο Γενικής στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420 και 
ΑΡΓΥΡΟ Μετάλλιο U19Mix στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420
> Χαμαριάς Σωκράτης / Λάχανης Αθανάσιος

ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο Εφήβων, ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο Ανδρών, ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο Νέων Ανδρών στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420 και
 5η ΘΕΣΗ U17 Ανδρών στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420
> Στρωματιάς Ίων Σταμάτιος (ΝΟΕ) / Μιχαλόπουλος Γιώργος

ΑΡΓΥΡΟ Μετάλλιο Εφήβων στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420, 
ΑΡΓΥΡΟ Μετάλλιο U17 Ανδρών στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420 και
 ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο U17 Ανδρών στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420
> Φαβίου Γεωργία / Αγγελοπούλου Μιράντα (Δανάη)

ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο Νεανίδων, ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο Νέων Γυναικών στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420 και
 ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο U17 Γυναικών στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420
5η ΘΕΣΗ U17 Γυναικών στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 420

Κατηγορία 470
> Σπανάκη Αριάδνη (OLY) / Σπανάκης Οδυσσέας
ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 470 και
 6η ΘΕΣΗ U25Mix στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 470
Μέλος Προ-Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024
> Παππά Μελίνα / Γιωτόπουλος Νίκος
ΑΡΓΥΡΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 470
Μέλος Προ-Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024
> Μπριλάκης Νίκος / Κλωναρίδου Ραφαηλίνα (ΝΟΘ) 

ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 470
Μέλος Προ-Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024
> Γιανούλης Λάμπης / Ελένη

ΧΑΛΚΙΝΟ Μετάλλιο U21Mix στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 470
Μέλος Προ-Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κατηγορία 49er
> 
Καγιαλής Παύλος (OLY) / Ορφανός Γιάννης
Παρότι δεν έγινε Πανελλήνιο φέτος κρατάνε την θέση του Πρωταθλητή Ελλάδος στο 49er και συμμετέχουν στις προκρίσεις με την ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ για το εισητήριο στο ΠΑΡΙΣΙ 2024.



Κατηγορία J24

> Σκάφος “EYNIKH Ι” με κυβερνήτη τον Άνθιμο Νικολαίδη
ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Πανελλήνιο J24

Κατηγορία Lightning
> Καφετζιδάκης Βαγγέλης / Βάσιλας Γιώργος / Παναγιωτίδης Γιώργος
ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Πανελλήνιο Lightning


Κατηγορία Σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης
Βραβεύονται για την πρώτη θέση από τα σκάφη του ομίλου στο επίσημο Ranking List της ομοσπονδίας:
> Σκάφος “CODE ZERO” με κυβερνήτη Μπελέγρη Μιχάλη (A Performance)
> Σκάφος “EST EMAR” με κυβερνήτη Nομικός (Β Performance)
> Σκάφος “ANDROMEDA” με κυβερνήτη Μαρκοπουλιώτη Κων/νο 
(C Performance)
> Σκάφος “HARA” με κυβερνήτη Θεοδοσίου Άκη (A Sport)
> Σκάφος “ΑLEX” με κυβερνήτη Δεληκούρα Γιώργο (C Sport)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2023
Κερκέζου Ιακωβίνα / Γιαννούλη Δανάη

ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑΛΕΝΤΟ 2023
Κολοκοτρώνης Παρασκευάς (Πάρης)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο Όμιλος στα πλαίσια του Κοινωνικού έργου του τιμά τους συνεργαζόμενους φορείς για του σκοπούς και το έργο τους και την συνεργασία τους και αυτή την χρονιά.
> Humanity Greece, το οποίο εκπροσώπησε η ιδρύτρια του, Γεωργία Παράσχου.
> Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ» το οποίο εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα. Συλβάνα Στρακόσα.

Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική Υστέρηση.  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο “Open Πανελλήνιος διασυλλογικός αγώνας ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΝΩΝ” που διοργανώνει ο όμιλος, ενώ ποτέ δεν εισπράτει παράβολο συμμετοχής, ειδικά αυτός ο αγώνας για τον όμιλο έχει κοινωνικό χαραχτήρα και τα έσοδα τα προσφέρει στην ΑΡΓΩ. Από την συμμετοχή λοιπόν, συνόλου 25 ομίλων και 202 αθλητών κατηγορίας OPTIMIST, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς προσφέρει μία επιταγή ποσού 4.040 ευρώ για τις ανάγκες προμήθειας πετρελαίου στο στους ενοίκους του Οικοτροφείου και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.


> Φιλανθρωπικός Σύλλογος “Η Αγκαλιά” το οποίο εκπροσώπησε η ΓΓ κα. Αγγελική Μεταλληνού.
Ο Σύλλογος “Η Αγκαλιά” είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1998, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. και το Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

> Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το οποίο εκπροσώπησε η Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη.
Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2000 ως κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Αποστολή του είναι η προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών, η προώθηση της Ειρήνης, της Φιλίας και η καλλιέργεια της διεθνούς κατανόησης. Ο ευρύτερος και μακροπρόθεσμος στόχος του Κέντρου είναι η δημιουργία και η συνεχής προώθηση μιας Κουλτούρας Ειρήνης, βασισμένης στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει και συνεργάζεται με το Κέντρο σε πολλές δράσεις σχετικές με του σκοπούς του κέντρου με την Ακαδημία του Sailing Spot και τους μικρούς αθλητές του.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Ο Όμιλος στα πλαίσια την συνεργασία τους στο κομμάτι της εκπαίδευσης τιμά και ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη τους
> Eκπαιδευτήρια “Παιδαγωγική-Βirds”, εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Θεόδωρο Κατσικάρο Διευθυντή.
> Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου, εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Παύλο Μουδρουκούτα, Διευθυντή.

Τέλος ο όμιλος τίμησε και βράβευσε τους χορηγούς του για την προσφορά τους στην εύρυθμη λειτουργία των σκοπών του, πρώτα τους μεγάλους χορηγούς του:
YAMAHA MΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
LENOVO HELLAS

τους χορηγούς του:
ABOVE ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΗ
PCT (Piraeus Container Terminal), Ομίλου COSCO
LALIZAS
KATRADIS
VITEX EVMARIA
THE ELLINIKON

και τους υποστηρικτές του:
SAIL MARINE
VMG FACTORY
AERONAUTICA
LUCAS LIGHTS

Έπειτα από την ολοκλήρωση των βραβεύσεων έγινε και η κοπή της πίτας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς με την ευχή όλων για περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.